Normal_universiteit_utrecht

Wiskundige Hester Bijl wordt per 1 november 2016 vice-rector magnificus en lid van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Ze volgt Simone Buitendijk op. Dit meldt Universiteit Utrecht.

Bijl (1970) is als hoogleraar Aerodynamica verbonden aan de Technische Universiteit Delft. Ook is zij decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Momenteel is zij onder meer lid van de Raad van Toezicht van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Eerder was zij voorzitter van de afdeling Aerodynamica, Windenergie, Vliegprestaties en Voortstuwing en voorzitter van het Delft Energy Initiative. 
 
Bij de Universiteit Leiden zal Bijl onder meer de portefeuille onderwijs krijgen. Het College van Bestuur bestaat vanaf 1 november 2016 naast Hester Bijl uit voorzitter/rector magnificus prof.mr. Carel Stolker en vice-voorzitter drs. Willem te Beest.
 
Hester Bijl studeerde Technische Wiskunde aan de TU Delft waar zij ook promoveerde. Daarnaast behaalde zij een master in Engelse Taal en Literatuur aan de Universiteit Leiden. Voor haar onderzoek op het gebied van de numerieke stromingsleer met toepassingen in de luchtvaart en windenergie ontving zij persoonsgerichte subsidies van NWO.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids