Logo_logo__1_

De docent van scholengemeenschap Het Baken in Almere over wie de partij Voor Nederland (VNL) van Klaveren vragen heeft gesteld aan de minister van Onderwijs, blijkt een stagiair op de school te zijn. De VNL kwam met de Kamervragen na uitlatingen van de man op de website Pro Moslim waaruit anti-Westerse en anti-Israëlische denkbeelden zouden spreken. Dit melden Omroep Flevoland en Dichtbij.

Volgens berichtgeving op website Geen Stijl zou het gaan om een docent maatschappijleer. In een artikel zou hij onder meer hebben gezegd: “Die vluchtelingen zijn allemaal heel zielig maar ze zijn onderdeel van Allah's plan voor de kolonisatie van het Westen”. De VNL vindt dat de man niet geschikt is om op Het Baken les te geven en heeft de minister om opheldering gevraagd. Ook de gemeenteraadsfractie van de PVV in Almere heeft vragen gesteld aan de burgemeester.

Een woordvoerster van Het Baken laat nu weten dat het niet om een leraar gaat maar om een stagiair. De woordvoerster heeft verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan over de kwestie.

© Nationale Onderwijsgids