Normal_college_docent_klas_lokaal

Zeven excellente docenten van de Universiteit Utrecht krijgen twee jaar lang een voortrekkersrol in het vernieuwen van onderwijs in hun faculteit. De universiteit heeft per 1 september 2015 deze zeven nieuwe teaching fellows benoemd. Ze zijn voor hun collega’s een voorbeeld en inspiratie. De docenten krijgen een dag per week voor hun onderwijsprojecten. Dat meldt Universiteit Utrecht.

De zeven docenten zullen allen een project uitvoeren dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in hun faculteit. Naast de tijd, een dag per week, krijgen zij een beurs van 5000,- euro die zij naar eigen inzicht kunnen besteden in het kader van hun project.

Het Teaching Fellowship Programme bestaat sinds 2011 en sindsdien worden er elk jaar nieuwe fellows geselecteerd. Zij werken aan projecten en dragen ook op andere manieren bij aan onderwijsvernieuwing. Het Teaching Fellowship Programme is een initiatief van de Universiteit Utrecht waarmee ze excellentie wil belonen en onderwijskwaliteit in de breedte wil stimuleren. Zij hebben eerder met succes de leergang Onderwijskundig leiderschap doorlopen.

© Nationale Onderwijsgids