Logo_logo-lerarenkamer1

De Lerarenkamer organiseert woensdag 3 juni een bijeenkomst in Nijmegen speciaal voor beginnende docenten. Tijdens dit Starterscafé kunnen zij met andere starters en enkele ervaren  leraren ervaringen uitwisselen over de praktijk van het lesgeven. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

De Lerarenkamer bestaat uit de leraren die bij de landelijke verkiezingen verkozen zijn tot Leraar van het Jaar binnen de diverse onderwijssectoren. Een van de speerpunten van de Lerarenkamer is de ondersteuning van aankomende en beginnende docenten. Daarvoor heeft de organisatie een programma met verschillende activiteiten opgezet, waaronder het Starterscafé.

Tijdens de startersbijeenkomst zullen drie overkoepelende thema's ter sprake komen: Ik en mijn klas, Ik en mijn school en Ik en mijn instelling. Enkele Leraren van het Jaar zijn aanwezig van begeleiding en samen met hen gaan de deelnemers in gesprek over hun ervaringen; de problemen waar starters tegenaan lopen maar ook de waardevolle en leerzame ervaringen die de deelnemers tot nu toe hebben opengedaan. Lerarenopleiders van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn ook aanwezig. Bij hen kunnen de deelnemers aangeven of lerarenopleidingen voldoende voorbereiden op de praktijk.

Het Starterscafe vindt woensdag 3 juni plaats in het I/O-gebouw van de HAN in Nijmegen, tussen 17.00 en 19.00 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het Onderwijscafé. Aanmelden voor de startersavond is gratis en kan door een mail te sturen naar lerarenkamer@onderwijscoöperatie.nl of via het contactformulier op de website van de Onderwijscoöperatie.

© Nationale Onderwijsgids