Logo_logo_download

Corien Wortmann-Kool wordt vanaf 1 januari 2015 de nieuwe bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP. Wortmann-Kool heeft de afgelopen jaren het CDA vertegenwoordigd in het Europees Parlement. ABP is het pensioenfonds voor ambtenaren en voor de onderwijssector. Dit meldt de NOS.

De nieuwe topvrouw volgt oud-bestuursvoorzitter Henk Brouwer op. In mei legde Brouwer zijn positie neer vanwege persoonlijke omstandigheden. Wortmann-Kool is tijdens haar jaren als Europarlementariër onder meer betrokken geweest bij de oprichting van de Bankenunie en de versterking van de Europese begrotingsregels.
 
ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, denkt met de topvrouw een ervaren en krachtige bestuurder binnen te halen. "Voor ABP een ideale combinatie van kennis en ervaring", zegt vicevoorzitter José Meijer. Wortmann-Kool verwacht dat er de komende jaren heel wat gaat veranderen voor pensioenfondsen en hun deelnemers. De topvrouw hoopt dat door goed en eerlijk te gaan communiceren de deelnemers "weten wat ze wel en niet van ABP kunnen verwachten". ABP heeft 2,8 miljoen deelnemers en beschikt over ruim 330 miljard euro aan vermogen.
 
© Nationale Onderwijsgids