Normal_ibn_ghaldoun

Twaalf oud-docenten van de voormalige islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam eisen dat zij een baan krijgen op de nieuwe school De Opperd. De leraren dreigen naar de rechter te stappen als dit niet gebeurt. Dit meldt Trouw.

Het Ibn Ghaldoun werd vorig jaar failliet verklaard nadat de middelbare school in opspraak was geraakt. Leerlingen van de school hadden 27 eindexamens gestolen en via internet verspreid. De leerkrachten van de school raakten door het faillissement hun baan kwijt. Het Christelijke Voortgezet Onderwijs Rotterdam (CVO) heeft het islamitisch onderwijs in Rotterdam voortgezet in de De Opperd.

De advocate van de oud-leraren stelt dat er sprake is van een overname. “En dan krijg je ook het personeel erbij, zo is dat in de wet geregeld.” Van de overname was volgens de advocate al sprake nog voor het faillissement van de school was uitgesproken: “Het college van Rotterdam liet 1 oktober, dus voor het faillissement, al aan de gemeenteraad weten dat het CVO de activiteiten van Ibn Ghaldoun voortzet en hoe de gemeente daarbij zou helpen.”

© Nationale Onderwijsgids