Achttien docenten deels baan kwijt bij kunstcentrum De Lindenberg in Nijmegen

Doordat de gemeente de subsidie voor volwasseneneducatie heeft stopgezet, is het aantal cursisten bij De Lindenberg sterk teruggelopen. Achttien docenten Beeldende kunst raken hun baan bij het Nijmeegse cursuscentrum deels kwijt door noodgedwongen bezuinigingen. Dat meldt de Gelderlander.

Door het wegvallen van de subsidie van de gemeenten krijgt De Lindenberg zo'n vier ton minder aan inkomsten. Het aantal cursisten is hierdoor gehalveerd. “Dan is de rekensom snel gemaakt, dat betekent gewoonweg dat we het personeel niet meer kunnen betalen,” zegt directeur Bart Vaessen.
De Lindenberg heeft geprobeerd dit op te vangen door de cursussen voor volwassenen anders te organiseren maar tot dusver met onvoldoende resultaat. Achttien docenten hebben nu een brief gekregen waarin het kunstcentrum laat weten dat zij niet langer volwasseneneducatie kunnen geven. De lessen voor speciale groepen, jeugd en 65-plussers gaan wel door. Het centrum gaat nog wel onderzoeken of de docenten terug kunnen keren als zzp'er.
© Nationale Onderwijsgids