ankie cuijpers mondriaan college leraar

OSS - Docente Duits Ankie Cuijpers van het Mondriaan College in Oss is een van de tien leraren die zijn genomineerd voor de landelijke verkiezing 'Leraar van het Jaar' (categorie voortgezet onderwijs). Op 5 oktober maakt de Onderwijscoöperatie, de initiatiefnemer van deze verkiezing, de winnaar bekend. Daarover bericht de website van het Mondriaan College.

Een van de voorwaarden voor een nominatie is dat een docent het leraarschap op een positieve manier uitdraagt. In het geval van Cuijpers is daarvan zeker sprake. Ze is dan ook terecht genomineerd.

Cuijpers is zeer actief in het ontwerpen van lessen Duits die aansluiten bij de actualiteit én bij de leefwereld van haar leerlingen. Hiervoor gebruikt zij een door haar zelf ontworpen methode. Ze wordt niet alleen op het Mondriaan College gezien als een voorbeelddocent, maar ook landelijk, bijvoorbeeld bij haar vakvereniging.

Ook haar leerlingen zijn enthousiast over haar manier van lesgeven. Brugklasser Freek bijvoorbeeld: "Ze is heel aardig en helpt je altijd. Ik vind het ook knap dat ze alle lesstof zelf maakt. We werken veel met laptops. In de stof verwerkt ze veel spelletjes en andere leuke dingen, waardoor je makkelijker een moeilijke taal kunt leren."

Bekijk de video over Cuijpers in de klas op D-tv.nl.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres