International Summit on the Teaching Profession, Onderwijstop, G20 onderwijs

AMSTERDAM - Tijdens de International Summit on the Teaching Profession die op 13 en 14 maart zal plaatsvinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam zullen voor het eerst ook docenten aanschuiven. Dat meldt het ANP.

Landen kunnen tijdens deze top zelf kiezen welke leraren zij sturen. Voor Nederland zullen dit de Leraren van het Jaar zijn. Deze onderwijzers zullen op de top meepraten over eventuele verbeteringen in het onderwijs in binnen- en buitenland.

De Summit wordt normaal gesproken in de Verenigde Staten gehouden. Het is voor het eerst dat een ander land de top organiseert. Vertegenwoordigers van de 20 meest vooraanstaande landen op het gebied van onderwijs zullen er aanwezig zijn. "500 ministers, beleidsmakers, vakbondleiders en nu ook leraren gaan in gesprek over kwaliteitsverbetering in het onderwijs", aldus het ministerie van OCW.

Elk land zal na discussies met buitenlandse collega's een of twee onderwijsgerelateerde thema's meenemen om na de top verder uit te diepen. Het thema dat Nederland na de laatste top meekreeg was 'peer review': hoe leerkrachten van elkaar kunnen leren.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem