NOT en Study Vision Online

Ook dit jaar is De Maltha Groep aanwezig op de vakbeurs voor professionals in het onderwijs, de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT), die wordt gehouden van 22 tot en met 26 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. De Maltha Groep zal op de NOT het nieuwe product Study Vision Online presenteren. Door middel van presentaties, uitleg en demo’s kunnen bezoekers een beeld krijgen van deze vernieuwende training voor het voortgezet onderwijs.

Study Vision Online is een web-based programma voor het aanleren van studievaardigheden en studiemethodieken voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen 24 uur per dag werken aan Study Vision Online, een training met de ‘look en feel ‘ van een computerspel. Het programma biedt een studievaardigheidstraining, waarin per leeftijdscategorie en niveau relevante studievaardigheden en studiemethodieken worden aangeleerd en geoefend. Het bestaat uit vier werelden, elk gericht op een andere fase in het voortgezet onderwijs, waarbij er aandacht is besteed aan voor die doelgroep relevante studievaardigheden. Per niveau en leeftijdscategorie wordt de leerstof aangeboden op een passende manier; de moeilijkheidsgraad, het taalgebruik, de hoeveelheid leerstof en de aangeboden onderwerpen sluiten aan bij het niveau en de belevingswereld van de leerling.

De training bevat theorie, tips, voorbeelden, tussentijdse toetsen en eindtoetsen.

Ook bevat de training een leerlingdashboard en een mentordashboard. Het leerlingdashboard biedt de leerling inzicht in zijn voortgang en zijn behaalde beloningen. Het mentordashboard verschaft de mentor inzicht in de voortgang en prestaties van zijn/haar klas en de individuele leerlingen daarbinnen.

“Het product”, geeft Dhr. Maltha aan, “is een samensmelting van onze ervaring en de expertise uit onderzoek en wordt op een manier aangeboden die inspeelt op de belevingswereld van de jeugd”.

Het ‘leren-leren’ is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Zonder goed ontwikkelde studievaardigheden en -methodieken is een leerling minder goed in staat zijn schoolwerk effectief te doen en zodoende het optimale uit zichzelf te halen.

Als u tijdens de NOT de contactgegevens van uw school achterlaat, maakt u kans op een Study Vision Online licentie t.w.v. € 20.000,00 euro! U vindt ons in Hal 8, stand D054