document , lerares, moord

DEN BOSCH (Novum) - Het strafdossier dat maandagavond werd gestolen uit de auto van een griffier van het gerechtshof in Den Bosch maakt deel uit van de hogerberoepszaak rondom de in 2009 vermoorde lerares Marie-José Mullens in Spaubeek. In het dossier staan verklaringen van verdachte Rahali K. over de moord, bevestigt een woordvoerder van het hof in Den Bosch woensdag.

De documenten werden gestolen uit de afgesloten auto van de zaaksgriffier, die op een parkeerplaats in Den Bosch stond. De griffier had de stukken mee naar huis genomen om er verder aan te werken.

Het hof gaat ervan uit dat de diefstal niet gericht was op het dossier. "Ook de iPad van de griffier werd gestolen, en volgens de politie was het de dieven daar mogelijk om te doen." Hoewel het wel gebruikelijk is dat griffiers thuiswerken, gelden daarvoor strikte regels. Over mogelijke gevolgen voor de griffier kan de zegsvrouw nog niets zeggen.

De 56-jarige lerares werd in 2009 in haar woning in Spaubeek om het leven gebracht doordat ze met een breekijzer op haar hoofd was geslagen. Het lichaam van de vrouw werd na een brand aangetroffen in de badkuip. Voor de moord werd de 44-jarige Rahali K. in 2010 veroordeeld tot vijftien jaar cel. Het hoger beroep gaat donderdag ondanks de diefstal gewoon door.