Normal_rss_entry-396822

Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

Het Erasmus MC meldt donderdagavond in een verklaring op de website dat de gebeurtenissen op het Erasmus MC donderdag grote impact hebben "op onze medewerkers, bezoekers en patiënten. Niet alleen de schietpartij zelf, maar ook de gebeurtenissen die erna volgden. Medewerkers, bezoekers en patiënten zijn ontzettend geschrokken van de inval van de arrestatieteams, de brand in het Onderwijscentrum en de ontruiming van de diverse gebouwen."

Schokkend

Het Rotterdamse ziekenhuis spreekt van "een schokkend incident". Slachtofferhulp is ingeschakeld en psychosociale hulpverleners van het Erasmus MC zijn er voor mensen die daar behoefte aan hebben, zo meldt het ziekenhuis. Ook studenten kunnen nazorg krijgen en komen vrijdag bij elkaar om na te praten.

Door: ANP