Nieuw bestuurslid voor Nederlandse Orde van Beroepscoaches

Op 1 maart 2024 wordt Johan Vermeule benoemd als bestuurslid Kwaliteit en Ethiek binnen NOBCO/EMCC Nederland. Dat meldt NOBCO/EMCC.

Johan is meer dan 30 jaar actief geweest als HR-professional in het internationale bedrijfsleven. Na het afronden van zijn masters in Executive Coaching aan Ashridge in Londen is hij al enige jaren werkzaam als gecertificeerd coach en volgt hij momenteel de opleiding voor supervisie.

Internationale keurmerken voor coaches en opleiders 

Johan Vermeule volgt José Vos-Boven op, die per 1 april 2024 na 8 jaren haar tweede bestuurstermijn afrondt. José heeft met haar team een belangrijke bijdrage geleverd aan de internationale keurmerken voor coaches (EIA), opleiders (EQA) en het borgen van de Internationale Ethische Code en het klachtenreglement. Dit zijn belangrijke stappen in de professionalisering van het coach-vak.

Organisatie met mensen die coaching een warm hart toedragen 

Johan Vermeule; “ Ik ken NOBCO als een organisatie met veel interessante en gepassioneerde mensen die coaching een warm hart toedragen en waar ik me thuis voel. Als bestuurslid wil ik graag een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van ons vak en de ontwikkeling van NOBCO. Ik geloof in de kracht van samenwerking, van samen ideeën genereren en gezamenlijk resultaten realiseren.”

Door: Nationale Onderwijsgids