Schoevers is jarig en viert 110-jarig bestaan met jubileumactie

Schoevers, hét opleidingsinstituut voor supportprofessionals, bestaat deze maand 110 jaar. In de afgelopen 110 jaar is Schoevers uitgegroeid tot een vaste waarde in de branche van supportprofessionals. Van starters tot meer ervaren professionals; jaarlijks volgen meer dan 2.000 studenten een van de 150 opleidingen en trainingen van Schoevers. Dit maakt Schoevers een van de bekendste en meest gerenommeerde particuliere onderwijsinstellingen van Nederland. Dat meldt Schoevers.

Het 110-jarige bestaan van Schoevers staat gelijk aan bijna 110 jaar in het vakgebied van de supportprofessional. Tijdens haar jubileum staat Schoevers daarom stil bij de ontwikkelingen in het vak. Het takenpakket van de supportprofessional is inhoudelijk sterk veranderd. Waar de supportprofessional vroeger vooral ondersteunende taken had, is zij/hij nu ook vaak een sparringpartner van de manager.

Digitale vaardigheden 

Ontwikkelingen zoals deze vragen om nieuwe vaardigheden, wat ook blijkt uit onderzoek van Schoevers. Volgens de helft (54 procent) van de managers en directeuren zorgen trends als hybride werken en de opkomst van de Virtual Assistant voor een shift in het ideale profiel van de supportprofessional. Ondanks dat communicatieve vaardigheid (40 procent) de belangrijkste soft skill blijft, verwachten ze dat over tien jaar vooral digitale vaardigheden zoals ondersteunen op afstand (23 procent), werken met apps en tools (20 procent) en ICT-gerelateerde werkzaamheden (20 procent) het belangrijkst worden.

Jubileumactie 

Wie jarig is trakteert. Om dit jubileum te vieren, ontvangen de eerste 110 (toekomstige) supportprofessionals die zich aanmelden tussen nu en 15 maart een mooie korting op het lesgeld van een geselecteerd aanbod opleidingen en trainingen, zoals Allround Co-manager, Virtual Assistant (VA) en MBO Allround Business Services.

Rob Rijbroek, directeur bij Schoevers: “De manier waarop we werken is de afgelopen 110 jaar sterk veranderd en daarmee is ook het vak van de supportprofessional volop in beweging. Ze krijgen een steeds belangrijkere rol binnen organisaties. Dat vraagt om andere kennis, vaardigheden en skills. Daarbij zal excellent kunnen organiseren, communiceren én de juiste mentaliteit altijd belangrijk blijven. We zijn trots dat we de afgelopen 110 jaar zoveel professionals in verschillende fases van hun carrière verder mochten helpen in hun ontwikkeling. Dit hopen we met onze jubileumactie nog verder te stimuleren. We kijken ontzettend uit naar wat de komende jaren ons en de supportprofessional gaan brengen.”

Door: Nationale Onderwijsgids