'Heerenveense crowdfundactie voor zwemschool moet voorbeeld zijn'

Shiva de Winter: "Sportschool Ebert in Drachten en Heerenveen is gesloten. Hierdoor staan 240 zwemleskinderen op straat. Door de diplomapakketten die eerder afgenomen zijn, waren ouders ook hun geld kwijt." Dat meldt NSWZ. 

De Winter: "Een aantal ouders heeft zich daar niet bij neergelegd. Er is hard gewerkt aan een doorstart van zwemlessen. Niet meer onder de naam van de sportschool, maar als zwemschool. Nu is het van belang dat de nieuwe zwemschool Heerenveen slaagt.

Maandelijks betalen voor zwemlessen 

Een deel van het geld dat hiervoor nodig is moet via donateurs binnenkomen waar twaalf duizend euro aan gevraagd wordt. Hiervan is ongeveer de helft binnen. Ook de gemeente Heerenveen draagt eenmalig bij. Wel moeten zich minimaal 240 kinderen melden en zullen ouders maandelijks moeten gaan betalen voor de zwemlessen, ondanks de eerder afgenomen diplomapakketten bij de sportschool.

Voorbeeld voor velen 

Hier kunnen mensen een voorbeeld aan nemen. Ondernemingen staan wankel door alle crises van de afgelopen jaren en ondernemers draaien overuren om een passende oplossing te vinden. Helaas lukt het met de huidige omstandigheden niet meer, en zijn initiatieven zoals Zwemschool Heerenveen een voorbeeld hoe, in het belang van de zwemveiligheid, gezocht kan worden naar een oplossing."

Door: Nationale Onderwijsgids