Zwemveiligheid van kinderen mag geen last hebben van personeelstekort

Personeelstekort slaat overal toe, ook in de zwembranche. Hierdoor staat de zwemveiligheid onder druk. Daarom moet de overheid investeren in een campagne om de mooie kanten van het zwemvak te belichten en mensen te motiveren in de zwembranche te werken. Dat meldt de ANP Expert Support. 

Het zwembad Malkander in Apeldoorn heeft bijvoorbeeld kinderen die zouden beginnen afgebeld, is beperkt open en heeft andere crisismaatregelen genomen. De branche kruipt in een slachtofferrol en de overheid doet niks.

Klachten 

De enige die je momenteel hoort, is de FNV. Die klaagt over te eentonig werk, lange dagen, slechte werkomstandigheden en een te laag salaris. Dat is niet de ideale marketing voor een beroep waar je echt iets kunt bijdragen aan de opvoeding van een kind. Hoe mooi is het namelijk om kinderen iets te leren waar zij de rest van hun leven profijt van hebben?

Zwemveiligheid 

Zwemles is heel belangrijk in Nederland en draagt bij aan de veiligheid van een kind. Daarom is een overheidscampagne hard nodig, die moet de mooie kanten van het vak laten zien.

Door: Nationale Onderwijsgids