'Met het oog op zwemveiligheid moet het kabinet afzien van 2G'

Het nieuwe kabinet heeft gisteren haar eerste grote coronadebat gehad. Alleen de VVD en D66 blijven uitgesproken voorstander van de 2G-maatregel. De oppositiepartijen wijzen het kabinet op de gevolgen bij het doorvoeren van de maatregel en het daarbij potentieel buitensluiten van miljoenen volwassenen en indirect hun kinderen. Dit meldt ANP Expert Support.

Bij het verlopen van het vaccin en dus de QR-code zouden miljoenen mensen kunnen kiezen niet het boostervaccin te nemen. Ze vallen op deze manier buiten de samenleving. Daarbij zijn niet alleen volwassenen, maar ook kinderen de dupe.

2G-maatregel 

De maatschappij heeft alle klappen nu wel gehad wat betreft corona en de opgelegde maatregelen. Laat het kabinet de problemen in de maatschappij, en voor kinderen, niet groter maken dan ze nu al zijn en met hun verstand besluiten de 2G-maatregel definitief af te blazen.

Dupe van keuze ouders 

Deze conclusie is getrokken op basis van de debatten die gister gevoerd zijn in de Kamer. Een vergeten groep kinderen zal bij invoer van 2G de dupe worden van de keuze van hun ouders. De gevolgschade is enorm als je kijkt naar zwemveiligheid, kinderen kunnen niet met hun ouders gaan zwemmen en dus niet hun zwemvaardigheid oefenen na het behalen van hun diploma. Ook de schade wat betreft veiligheid, opvoeding, educatie en recreatie is groot.

Door: Nationale Onderwijsgids