Nieuw wetenschapsprogramma van Tilburg University: De Tafel van Martinus

Op dinsdag 23 februari vindt de eerste editie plaats van ‘De Tafel van Martinus’: een talkshow over wetenschappelijk onderzoek van Tilburg University. Tilburgse wetenschappers schuiven aan voor een interview, geven een mini-college of geven hun opinie in een column. Tussendoor wordt een reportage getoond waarin een videoverslaggever op zoek gaat naar de impact van wetenschap in de samenleving. Ook jonge onderzoekers krijgen een podium. Dit meldt Tilburg University.

Deze eerste editie bevat de volgende onderwerpen:
  • Het gebruik van blockchain door de overheid – interview met de juristen Jurgen Goossens en Charlotte van Oirsouw
  • De gevolgen van corona voor vluchtelingen – aan het woord is Mirjam van Reisen, hoogleraar Internationale Relaties, n.a.v. haar onderzoek over dit onderwerp
  • Boek ‘Handboek voor de vagebond. In de voetsporen van vrije denkers’ – interview met auteur Léon Hanssen
  • Corona-column – uitgesproken door Jan Fransoo, hoogleraar operationeel en logistiek management
  • App tegen prikangst – in de reportage ‘Focus on Impact’ brengt onze impact-verslaggever een bezoek aan de ondernemende neurowetenschapper Elisabeth Huis in ’t Veld.
De presentatie is in handen van Richard Engelfriet, in samenwerking met Has Klerx.
 

Martinus Cobbenhagen

De Tafel van Martinus refereert aan Martinus Cobbenhagen (1893-1954), grondlegger van Tilburg University. Centraal in zijn idee van een universiteit staan het begrijpen van én het bijdragen aan de maatschappij. Precies dat heeft het wetenschapsprogramma ‘De Tafel van Martinus’ ook voor ogen.
 

Livestream

De uitzending is op 23 februari van 16.00 tot 17.15 uur online via livestream te volgen. De link naar de livestream staat op de volgende pagina: www.tilburguniversity.edu/nl/campus/studium-generale/tafel-van-martinus. Zodra de omstandigheden zich er weer voor lenen zal de talkshow op locatie in Tilburg plaatsvinden met publiek.
 
Door: Nationale Onderwijsgids