Normal_kapper

De NHA heeft de afgelopen paar maanden een flinke stijging gezien in het aantal aanmeldingen voor cursussen en beroepsopleidingen. Vooral de studie thuiskapper en taalcursussen waren populair, maar ook de beroepsopleiding psychologie en excel hebben de afgelopen tijd meer mensen mogen aannemen. Dit meldt 1Limburg. 

Vooral toen mensen in maart, april en mei thuis zaten, steeg het aantal aanmeldingen bij de NHA. Overigens zagen ook LOI en NTI een stijging in het aantal studenten. Hoewel taalcursussen, excel en psychologie in trek waren, was de meest opvallende stijging te zien bij de opleiding tot thuiskapper.

Flinke motivatie om de cursus thuiskapper snel af te ronden

“De kappers gingen dicht en dat merkten wij meteen aan de aanvragen”, zegt Bart Frencken van NHA. Cursisten waren ook gemotiveerd “want er waren mensen die de cursus binnen twee weken af hadden. Normaal staat daar vijf maanden voor.” De nummer één cursus was de cursus Spaans, maar op nummer twee staat de thuiskapper. De top 10 wordt afgesloten met een thuisstudie webdesign. Opvallende andere cursussen zijn gewichtsconsulent, gebarentaal en gitaar spelen.

NHA ziet nog steeds meer aanmeldingen dan normaal binnenkomen, maar wacht augustus nog even af. Meestal is dat de drukste aanmeldingsmaand, mogelijk valt deze dit jaar tegen. 

Door: Nationale Onderwijsgids