Normal_monteur_student_techniek_auto_technisch

Bedrijfswagendealer Truckland heeft onlangs aangekondigd te starten met een uniek omscholings-traject. In samenwerking met het ROC Amsterdam heeft Truckland 20 plekken voor zij-instromers die opgeleid worden tot bedrijfswagenmonteur. De opleidingskosten worden volledig door Truckland vergoed en de kandidaat krijgt direct een fulltime salaris. Na de aankondiging heeft Truckland meer dan 175 aanmeldingen ontvangen. Deze week werden de kandidaten tijdens 3 informatieavonden in Tilburg, Rotterdam en Velsen-Noord verder geïnformeerd over het traject en de voorwaarden. Truckland heeft daarna tijdens de voorselectie een aantal kandidaten geselecteerd die geschikt zijn voor dit project. Dit meldt Truckland.

Sanne van der Meij begeleidt namens Truckland het zij-instroom project. “In 2018 zijn we gestart met de campagne “De Baan Van Je Leven”, waarmee we veel jongeren hebben kunnen aantrekken om bij Truckland te starten als leerling Bedrijfsautotechnicus. Als vervolg daarop wilden we nu meer inspelen op de zij-instromers: mensen die nu in een andere branche actief zijn, maar wel een passie en affiniteit voor en met techniek hebben. Deze mensen hebben we geprobeerd te bereiken met onze omscholingscampagne. Binnen deze campagne bieden we iedereen die toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière en een passie heeft voor techniek, een unieke kans om bij ons het vak te leren voor Bedrijfsautotechnicus. Daarbij krijgen de kandidaten een fulltime salaris, passend arbeidsvoorwaardenpakket en een baangarantie. Ze werken 4 dagen bij een van de 10 Trucklandvestigingen in Nederland en gaan 1 dag per week naar school. Na de opleiding zijn er doorgroeimogelijkheden naar 1e Bedrijfsautotechnicus en Diagnose Technicus,” laat Van der Meij weten.
 

Omscholingstraject

Ze vervolgt: “Truckland heeft meer dan 175 aanmeldingen ontvangen. Tijdens de informatieavond spraken we in een soort “speeddate” met alle kandidaten om te kijken of ze geschikt zijn voor ons traject. Er zijn ook vijf vrouwelijke kandidaten die zich hebben aangemeld. Zij lijken vanuit de eerste screening allemaal geschikt te zijn voor ons omscholingstraject. Wij zijn trots op de vrouwelijke interesse voor ons traject. Uiteindelijk hebben we een aantal kandidaten geselecteerd die wij uitnodigen voor een extra gesprek, om daarna vanaf 1 februari de opleiding te starten.” 
 
Door: Nationale Onderwijsgids