Normal_2019-11-uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben donderdag 7 november 2019 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Onder andere de winnaars van de wetenschappelijke Stevinpremie en Spinozapremie en kinderboekenschrijver Tosca Menten vielen deze eer te beurt. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

De 26 genodigden hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.
 

Winnaars Spinozapremie en Stevinpremie

Zo was de winnaar van de Spinozapremie mevrouw A. Helmi, hoogleraar Dynamica, structuur en
vorming van de Melkweg aanwezig, evenals de winnaar van de Stevinpremie:  mevrouw A.W.M. Evers. hoogleraar Gezondheidspsychologie. Bij beide premies staat de kwaliteit van de onderzoeker voorop; waar bij de Spinozapremie de nadruk ligt op het wetenschappelijke werk en fundamentele vraagstukken, honoreert de Stevinpremie in de eerste plaats de maatschappelijke impact.
 

Tosca Menten

Ook kinderboekenschrijver Tosca Menten mocht een vorkje meeprikken. Zij won afgelopen jaar de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury b oor het boek Dummie de mummie en de schat van Sohorro.
 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.
 
Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: RVD / Jeroen van der Meyde