Normal_anna_frank_huis__interieur

De Anne Frank Stichting heeft drie Webby Awards gewonnen, de meest toonaangevende internationale prijzen in de digitale wereld. De website annefrank.org viel in de juryprijzen in de categorieën Websites - Cultural Institutions en Mobile - Culture & Events. Ook won het platform de publieksprijs, People’s Voice, in de categorie Websites - Cultural Institutions. Dit meldt de Anne Frank Stichting.

Veelzijdig

De website annefrank.org biedt informatie over het levensverhaal van Anne Frank, het museum en het educatieve aanbod van de Stichting. Bijzonder zijn de interactieve tijdlijn met belangrijke gebeurtenissen voor, tijdens en na Anne Franks leven en de volledig vernieuwde virtuele tour door het Achterhuis. Daarnaast bevat de website achtergrondartikelen, zoals ‘Duitsland 1933, van democratie naar dictatuur’, ‘de arrestatie van de acht onderduikers van het Achterhuis’ en ‘Anne Frank van schrijver tot icoon’. Bijzonder zijn ook de video’s waarin jongeren vertellen over hun ervaringen met vooroordelen en discriminatie.
 

Webby Awards

The Webby Awards worden jaarlijks uitgereikt door The International Academy of Digital Arts and Sciences aan de beste, meest onderscheidende websites. Uit 13.000 inzendingen vanuit 70 landen zijn enkele honderden projecten genomineerd. Naast de juryprijzen wordt er ook door het publiek gestemd: The People’s Voice. Dit jaar werd er bijna drie miljoen keer gestemd. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 13 mei in New York.
 
Door: Nationale Onderwijsgids