Anne Frank Stichting lanceert online kennisbank met allerlei informatie

De Anne Frank Stichting lanceert morgen, tijdens International Holocaust Remembrance Day, een online kennisbank met informatie over Anne Frank. De tweetalige kennisbank is bedoeld voor de professional, maar ook voor algemeen geïnteresseerden. Er zal een grote hoeveelheid informatie over de geschiedenis van Anne Frank en de andere zeven onderduikers van het Achterhuis in staan. Dat meldt Historiek. 

De kennisbank geeft een beeld van de hoofdpersonen van Prinsengracht 263, hun levens en hun leefwereld. Dit alles op basis van een uitgebreid en langdurig historisch-wetenschappelijk onderzoek. 

Heel veel informatie 

Volgens de Stichting komt er veel informatie vrij die tot nu toe alleen intern beschikbaar was. De kennisbank is beschikbaar in het Nederlands en Engels en bevat momenteel 1.100 items, 300.000 woorden en 300 afbeeldingen.

Annes Wereld

Vanaf Annes Wereld kan je rechtstreeks doorverwezen worden naar de kennisbank. Docenten in het voortgezet onderwijs kunnen Annes Wereld in de klas gebruiken. Het beschikbare materiaal bestaat uit zes werkwijzers met groepsopdrachten en historische bronnen, een docentenhandleiding en een instructievideo. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk