Normal_maxima__willem_alexander__koningspaar

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president François Hollande een staatsbezoek aan Frankrijk. Het bezoek vindt plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 maart 2016 in Parijs. Zij spreken onder meer met leerlingen die hebben deelgenomen aan educatieprojecten van de Anne Frank Stichting. Dat meldt het Koninklijk Huis.

De Koning en Koningin bezoeken op donderdag 10 maart onder meer Halle Pajol, een ontmoetingsplek voor jongeren. Zij spreken met jongeren over tolerantie, vrijheid en gelijkheid. De leerlingen hebben aan educatieprojecten van de Anne Frank Stichting deelgenomen. Het gesprek wordt geleid door oud-voetballer Lilian Thuram, die met zijn Fondation Thuram werkt aan tolerantie.

's Middags bezoekt het Koninklijk Paar de 'incubator' NUMA, een broedplaats voor start-ups die de kans krijgen zich als ondernemer te ontwikkelen. In aanwezigheid van Emmanuel Macron, minister van Economie, Industrie en Digitale Zaken, krijgen zij onder meer uitleg over het project 'data-city', waarmee diensten en producten kunnen worden ontwikkeld in het kader van smart cities.

In het Atelier Néerlandais woont het Koninklijk Paar op vrijdag 11 maart de afsluiting bij van een masterclass mode, waaraan Nederlands en Frans modetalent deelnemen. Het atelier is opgericht als springplank voor Nederlandse creatieve en culturele ondernemers.

In het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU vindt een symposium plaats over Vrede en Veiligheid in de Europese Unie. Het Koninklijk Paar woont de afsluiting van het symposium bij in de Salon de l'horloge van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Minister Koenders en zijn Franse counterpart Jean-Marc Aurault houden beiden een toespraak, in aanwezigheid van studenten en eregasten.

© Nationale Onderwijsgids