Normal_anne_frank_2

Producent Imagine Nation en Stichting Educatief Programma ANNE presenteren op 19 februari het Project ANNE in het bijzijn van onder meer minister Bussemaker van Onderwijs. Het educatieve programma is gekoppeld aan de voorstelling ANNE over het leven Anne Frank. Het programma is erop gericht om bij leerlingen het besef van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust te vergroten.

De Stichting Educatief Programma ANNE werft fondsen bij particulieren en het bedrijfsleven om schoolklassen onder de naam 'Project ANNE' kosteloos naar de voorstelling ANNE te kunnen laten gaan. Volgens de stichting is juist het eigentijdse theaterstuk ANNE  in staat om het belang van het verhaal van Anne Frank aan een nieuwe generatie door te geven. Een lesbrief over de achtergronden maakt deel uit van dit project. Dit digitale lesmateriaal is ontwikkeld door het Joods Historisch Museum (JHM) en producent Imagine Nation. Momenteel kunnen al zo'n 2.000 schoolkinderen gratis met het lespakket naar ANNE.

Kinderen uit groep 8 van basisschool De Derde Dalton en basisschool De Bijenkorf uit Amsterdam hebben donderdag de primeur. Zij zullen als eerste de les, in verkorte vorm, volgen in het levensgrote decor van het Achterhuis uit de theatervoorstelling ANNE. De les wordt gegeven door een educatief medewerker van het Joods Historisch Museum. Ook leden van de cast van ANNE zijn hierbij aanwezig.

© Nationale Onderwijsgids