Normal_rss_entry-176393

Het kinderprogramma De Museumbende keert na tien jaar terug op televisie. Voorafgaande aan de Nationale Museumweek zendt AVROTROS een special uit van De Museumbende, waarin kinderen undercover een museum testen. Na Sipke Jan Bousema en Ewout Genemans is nu Klaas van Eerden de bendeleider.

In de special gaat Klaas met zijn bende undercover Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam testen. Met verstopte camera’s testen ze het museum op verschillende onderdelen, zoals 'leren', 'doen' en 'bijzonder' om vervolgens sterren te kunnen uitdelen. De special is zaterdag 6 april om 10.35 uur te zien op NPO Zapp.

Met De Museumbende wil AVROTROS kinderen op een spannende en kindvriendelijke manier enthousiast maken voor musea. Daarnaast wil het programma museumdirecteuren wakker schudden om hun museum toegankelijker te maken voor kinderen. Het lijkt erop dat er na de special nog meer afleveringen volgen. "Dus museumdirecteuren, wees op uw hoede", waarschuwt AVROTROS zaterdag.

Uit onderzoek van Data IM in opdracht van de omroep blijkt dat 86 procent van de kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een museumbezoek leuk vindt, maar dat er wel iets te doen moet zijn. Het leukste vinden ze om zelf iets te kunnen doen, proeven, voelen of bedenken, te leren hoe iets werkt of een speurtocht. Meer dan 55 procent van de kinderen en hun ouders gaat vaker dan twee keer per jaar naar een museum.

Door: ANP