Logo_logo_vereniging_hogescholen_hbo

Dit jaar organiseert de Vereniging Hogescholen voor de 15e keer het jaarlijkse congres over de ontwikkelingen in het hoger beroepsonderwijs. Het congres vindt dit jaar plaats op 9 mei in Congrescentrum ’s Hertogenbosch. Centraal staat de vraag of het hbo klaar is voor de toekomst. Voor een andere manier van opleiden waarbij studenten niet leren voor een specifiek beroep maar klaargestoomd worden om maatschappelijke uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Op het middagprogramma van het congres staan meer dan veertig workshops die worden verzorgd door ruim negentig presentatoren. De sprekers komen van hogescholen, de Vereniging Hogescholen, SIA, de Vereniging van Lectoren en andere organisaties en sponsoren. Ook staan er diverse debatten op het programma. De inhoud van de dag is gegroepeerd rond vier thema’s, de vier O’s van het hbo: Onderwijs, Onderzoek, Omgeving en Organisatie.

Kijk voor het volledige programma met alle workshops en voor meer informatie over het jaarcongres op www.vereniginghogescholen.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids