Logo_logo_hbo_raad_vereniging_hogescholen

Het jaarcongres van Vereniging Hogescholen vindt dit jaar plaats op 6 april in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Met als thema 'De o van hbo' staat het congres dit jaar volledig in het teken van onderwijs. De organisatie heeft ruim negentig deskundigen bereidt gevonden om hun expertise te delen met de deelnemers aan het congres. Van docent tot faculteitsdirecteur, van student tot lector, maar ook beleidsadviseurs en coördinatoren; het jaarcongres richt zich op iedereen die bij het hoger beroepsonderwijs betrokken is. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Het jaarcongres is georganiseerd rond vijf thema's: Werken aan kwaliteit; Doelmatigheid, toegankelijkheid en kwaliteit; Hoger onderwijs tussen bestendiging en innovatie; De ideale docent, wie is dat? en Wat mogen we eigenlijk vragen en verwachten van de student?

Op het congres is er speciale aandacht voor het thema Toetsing. Er staan drie bijeenkomsten op het programma over de resultaten van het project 'Vreemde ogen dwingen'. Vanuit het gelijknamige advies uit 2012 zijn diverse pilot-projecten gestart met alternatieve methoden voor toetsing in het hbo. Op het congres komen drie van deze pilots aan bod: het project Protocol Afstuderen voor de beoordeling van eindwerkstukken, de ontwikkeling van Basis- en SeniorKwalificatie Exameninering (BKE/SKE) en de methodiek 'Toetsing Getoetst' die opleidingen zelf de touwtjes in handen geeft en mogelijkheden biedt zelf de kwaliteit van toetsing de analyseren en verbeteren.

De deelnemerskosten bedragen € 195,- bij aanmelding vóór 17 maart 2017. Daarna zijn de kosten € 225,-.  Studenten die meewerken aan een workshop of die zich aanmelden op uitnodiging van studentenbonden zijn gratis. Meer informatie over programma en aanmelding op www.vereniginghogescholen.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids