Logo_logo_vo-raad

De VO-raad organiseert op 30 maart het jaarlijkse congres voor bestuurders, schoolleiders en docenten uit het voortgezet onderwijs die lid zijn van de sectororganisatie. Het thema is 'Leiding geven aan verandering', vanuit de opvatting dat goed leiderschap cruciaal is voor het onderwijs. Inmiddels is het programma van het congres bekend en is de aanmelding geopend. Dit meldt VO-raad.

Goed leiderschap bevordert de professionalisering op verschillende niveaus in de school en is ook nodig voor onderwijskundige ontwikkelingen. Daarom staat de VO-raad dit jaar stil bij de vraag hoe goed leiderschap eruit ziet in de onderwijspraktijk, zowel nu als in de toekomst.

Na de openingstoespraak van voorzitter Paul Rosenmöller zal Bart Ongering, beter bekend als Meester Bart, de keynote lezing verzorgen. Vervolgens kunnen de deelnemers kiezen uit diverse workshops of de lezingen volgen van Lucia de Rijker en Jos de Blok. Profbokser Lucia Rijker werkt mee aan het NTR-programma Dream School waarin 16 'drop-outs' een herkansing krijgen. In haar lezing spreekt Rijker over persoonlijk leiderschap van zowel leerlingen als docenten en schoolleiders. Jos de Blok is de oprichter van thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Hij laat de congresbezoekers zien hoe zijn concept van zelfregie te vertalen is naar het onderwijs.

Het congres vindt plaats op donderdag 30 maart in Nieuwegein. Meer informatie over het programma en aanmelden op www.vo-raad.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids