Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

Is de wetenschap toe aan vernieuwing? Hoe ziet de wetenschapper er in 2030 uit? NWO organiseert samen met ZonMw een conferentie rondom dit thema op 23 mei aanstaande. Dit meldt NWO.

De maatschappij kijkt kritisch naar de waarde en het functioneren van de wetenschap. De erkenning en waardering van wetenschappers leunt zwaar op citaties en impactfactoren en wetenschappers ervaren grote tijds- en prestatiedruk om te publiceren en alle andere academische 'ballen' in de lucht te houden. Maar wat zegt het huidige systeem over hun bijdrage aan de wetenschap of aan de samenleving? Is het tijd voor een nieuwe set competenties voor de wetenschappers van morgen? 
 
Op 23 mei geven verschillende inspirerende sprekers hun visie op de wetenschapper in 2030 en wat er nodig is om die te realiseren. Daarna worden visies van andere deelnemers besproken en worden zo mogelijke aanpakken gecreëerd voor het vormgeven van de ‘wetenschapper 2030’. Met deze conferentie wordt samen met ZonMw een start gemaakt met het anders erkennen en waarderen van wetenschappers.
 

Door: Nationale Onderwijsgids