Normal_geld_rekenmachine_belasting

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is erkend als instelling voor kort beroepsonderwijs en om deze reden opgenomen in het Centrale Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). De vermelding in dit register is verkregen na een intensieve audit die zich richt op de kwaliteit van de opleiding(en) die een instelling aanbiedt. ZN voldoet hiermee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Dit meldt ZN.

ZN verzorgt sinds tientallen jaren de cursus Zorg en Verzekeringen. De cursus geeft de deelnemers inzicht in het zorg- en zorgverzekeringsstelsel in Nederland en is bedoeld voor beslissers en beleidsbepalers werkzaam bij zorgverzekeraars, zorgaanbieders, overheden, brancheorganisaties en adviesorganen. Momenteel loopt de 41ste jaargang van de cursus en komend najaar gaat de volgende cursus van start.
 
De opname in het CRKBO heeft tot gevolg dat de opleiding valt onder BTW-vrijstelling. De BTW-vrijstelling geldt alleen voor beroepsonderwijs. Instellingen of docenten die daarnaast algemeen vormend onderwijs, advisering, vrijetijdscursussen of andere diensten aanbieden moeten over de opbrengsten uit deze activiteiten wél BTW afdragen. Of een cursus of dienst onder beroepsonderwijs valt, bepaalt de Inspecteur van Belastingen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids