Logo_download

De Hanzehogeschool Groningen start binnenkort een cognitieve trainingsproject exclusief voor studenten en medewerkers van de hbo-instelling. De aftrap van dit Move aHead-project wordt woensdag 31 oktober verricht door Victor Mids, bekend van het televisieprogramma Mindf*ck. Dit meldt Hanzehogeschool.

Een toenemend aantal studenten ervaart cognitieve belemmeringen bij het volgen van hun opleiding, zoals problemen met aandacht, concentratie, planning en ordening. Deze problemen kunnen leiden tot studievertraging of zelfs tot het stoppen met de studie. 
 
​In het Move aHead!-project van het lectoraat Rehabilitatie wordt een cognitieve training ontwikkeld en uitgevoerd, die docenten kunnen gebruiken om studenten met deze functieproblemen individueel te ondersteunen bij het volgen van hun opleiding. 
 
Het is een uniek project, niet alleen voor de Hanzehogeschool Groningen, maar voor het gehele Nederlandse hoger onderwijs. Het project wordt uitgevoerd in het kader van het NWO/NRO Comenius leadership fellow programma.
 
Na de introductie van het programma wordt de aftrap van het Move aHead!-project verricht door Victor Mids, bekend van het televisieprogramma Mindf*ck. Hij brengt illusie en wetenschap op een unieke manier samen en gaat deze middag op zijn eigen wijze in op het cognitief functioneren van mensen en de werking van het brein en de zintuigen. Het programma is alleen toegankelijk voor studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids