Normal_science-1182713__340

Vandaag is het vijfdaagse evenement Generation Discover festival  begonnen. Jongeren van 8 tot 14 jaar komen op een speelse en interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. Naar verwachting zullen meer dan 30.000 bezoekers op het Malieveld in Den Haag ervaren hoe je met wetenschap en technologie tot innovatieve oplossingen kunt komen die bijdragen aan een duurzamere samenleving. Dit meldt Shell.

Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland en Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap openden vandaag in het bijzijn van de eerste jonge bezoekers op een bijzondere manier het festival. Zij gingen met voormalig wereldrecordhouder Rubiks kubus-speedcuber Mats Valk de uitdaging aan om in een race tegen de klok gezamenlijk zeventien Rubiks kubussen op te lossen. Één kubus voor elke internationale duurzaamheidsdoelstelling van de Verenigde Naties.

De komende dagen zullen ruim 30.000 enthousiaste bezoekers, waaronder leerlingen, leraren, (groot)ouders en andere geïnteresseerden, in verschillende futuristische “domes” op ontdekkingsreis gaan in de wereld van morgen. Zo kunnen bezoekers onder andere zelf een drone besturen, racen met een zoutwaterauto, energie opwekken op een kinetische dansvloer, bouwen aan het virtuele Nederland van de toekomst, digitaal muziek samenstellen en leren hoe je nepnieuws kan herkennen en codes kan schrijven.

Het Generation Discover festival is van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober gratis te bezoeken. Festivalkaarten zijn verkrijgbaar via www.generationdiscover.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids