Zabuki-festival voor basisschoolkinderen in teken van thee

Hogeschool Saxion in Deventer zette deze maand voor de elfde keer haar deuren open voor ruim 500 basisschoolleerlingen uit de regio. Deze ‘junior onderzoekers’ uit groep 6, 7 en 8 maakten op interactieve wijze kennis met de wereld van wetenschap en technologie. Dit jaar werd tijdens dit Zabuki Festival aandacht besteed een alledaags product; thee. Dit meldt Hogeschool Saxion. 

Na een centrale opening, waarin een oud verhaal verteld werd over thee, volgden de leerlingen workshops, gegeven door studenten van de Saxion opleidingen Archeologie, Pabo, Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Zij namen de leerlingen mee in hun vakgebied.
 

Techniekpromotie voor de toekomstige generatie

Door kinderen in de basisschoolleeftijd al in aanraking te brengen met wetenschap en technologie, hoopt Saxion bij hen de interesse voor dit vakgebied aan te wakkeren. Dit is geheel in lijn met ‘Get Ready for a Smart World’, een van de speerpunten van Saxion. Door de krachten te bundelen met Zabuki sluit Saxion ook naadloos aan op de politieke agenda, waar aandacht voor wetenschap en technologie in het basisonderwijs een belangrijke plek inneemt.
 

Wat is Zabuki?

Zabuki is een kinderscience-café in Deventer. Elke maand zijn er Zabuki-middagen waar basisschool leerlingen in contact komen met wetenschap en technologie. Daarnaast organiseren Zabuki en Saxion, in samenwerking met TechYourFuture, jaarlijks een festival met workshops rondom een actueel thema. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids