Normal_peterdehaannieuwedirecteurmuseon001web

Op voordracht van de Raad van Toezicht wordt Peter de Haan per 1 januari 2019 directeur van het Museon in Den Haag. Hij volgt daarmee Marie Christine van der Sman op, die sinds 2012 deze functie heeft vervuld en nu met pensioen gaat. Dit meldt Museon.

Peter de Haan is een ervaren bestuurder in het culturele veld. Als directeur van het Universiteitsmuseum in Utrecht heeft hij veel betekend voor de stad en was hij de grondlegger van het educatieve project voor basisscholen ‘Museum voor de klas’. De Haan leverde als directeur van de Stichting Vrede van Utrecht een belangrijke bijdrage aan het versterken van het (inter)nationale profiel van Utrecht als kennis- en cultuurstad. 
 
Op dit moment is hij directeur-bestuurder van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder, waarvan o.a. het museum op Werelderfgoed Schokland onderdeel is. Peter de Haan spreekt de ambitie uit de positie en het profiel van het Museon verder te versterken en de boodschap van het Museon nog luider te laten klinken.
 
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids