Logo__cid_4594f159adb04e1eab9ce53b4fba6f6d_userpc

Op maandag 7 november 2016 viert de bekende Nederlandse impresario Jacques Senf zijn zeventigste verjaardag in het Museon, het museum dat Jacques als kind vaak bezocht. Hij viert zijn geboortedag met 600 basisschoolleerlingen uit zijn woonplaats Maasland. Dit meldt het Museon.

De leerlingen beleven het toneelstuk ‘André het Astronautje’ en volgen een speciaal educatief programma gerelateerd aan ‘ONE PLANET’, de nieuwe vaste tentoonstelling van het Museon. Deze tentoonstelling is gebaseerd op grote mondiale vraagstukken, zoals ‘hoe kan de planeet, met een razendsnel stijgende populatie, in de toekomst aan de vraag naar voedsel blijven voldoen’ of ‘voor welke inspanningen staat de mensheid als het gaat om het verkrijgen van zaken als schoon drinkwater? ‘Welke innovatieve ontwikkelingen zijn gaande op het gebied van energie en hoe gaan wij om met culturele identiteit?’ 
 
De burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg zal met drie leerlingen van de basisscholen en met Jacques Senf het Museon diverse producten aanbieden, die kenmerkend zijn voor de regio Midden-Delfland. Deze producten passen in de thema’s van het Museon: Water, Voeding, Culturele Identiteit en Energie en worden toegevoegd aan ONE PLANET.
 
De ondernemer, destijds begonnen als manager van de rockband de Golden Earrings (toen nog met s), heeft het grootste Nederlandse impresariaat ontwikkeld op het gebied van theater, muziek en amusement. In 2015 werd door zes Haagse theaters de Jacques Senf prijs in het leven geroepen ter ere van Senfs grote verdiensten voor de podiumkunsten in Den Haag en heeft ten doel jonge Haagse Culturele ondernemers te stimuleren.
 
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids