Erik Scherder, foto: Jacqueline de Haas

We worden met z’n allen ouder, maar is er maatschappelijke ruimte voor ouderen? En zijn we zelf wel in staat om de toegenomen levensjaren betekenisvol in te vullen? Op 27 augustus gaat EO-presentator Tijs van den Brink in gesprek met onder andere Erik Scherder over de maatschappelijk vraagstukken rondom ouderdom. Tijdens het gratis café gaan de bezoekers met Erik Scherder op zoek naar het geheim van een lang en gelukkig leven. Dit meldt de EO.

Het woord ‘pensioen’ komt niet in het woordenboek van Scherder voor. Hij wil doorwerken tot zijn laatste snik. Vandaar dat Scherder zelf ook met een tv-programma start waarbij hij op zoek gaat naar een zinvolle, oude dag: ‘Erik Scherder zoekt: Het Geheim van Methusalem’. Voor NieuwLicht des te meer reden om te praten met hem en de community hoe gezond oud worden eruitziet.

Bij mooi oud worden is het brein in ieder geval een bondgenoot, zo vindt Scherder: “Ons eigen brein kan helpen om positief oud te worden! Ik raak elke keer weer in vervoering van de werking van het brein!”. Het café is direct een startschot voor het nieuwe televisieseizoen van ‘NieuwLicht’ dat start vanaf 9 september op NPO2.

De avond is er één in een serie meetups van NieuwLicht, waar experts en ‘NieuwLichters’ in gesprek gaan over actuele thema’s. Discussiëren op Facebook en op tv is leuk, nog leuker is het om iemand uit jouw eigen buurt te ontmoeten en boeiende inzichten of initiatieven uit te wisselen.

NieuwLicht-cafés zijn gratis toegankelijk. Locatie is Café-Restaurant De Polder in Amsterdam. Meer info en aanmelden kan via de Facebookpagina van NieuwLicht: facebook.com/nieuwlicht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids