Hoogleraar Klinische neuropsychologie Erik Scherder ontvangt eredoctoraat

De Open Universiteit reikt op vrijdag 24 september 2021, tijdens de viering van haar dies natalis (geboortedag), een eredoctoraat uit aan prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij ontvangt het eredoctoraat vanwege zijn grote verdiensten als verbinder tussen wetenschap en samenleving. Als vooraanstaand onderzoeker hecht Erik Scherder groot belang aan onderwijs en weet hij een breed publiek te bereiken met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied. Dit meldt de Open Universiteit. 

In de wetenschap heeft Erik Scherder ruimschoots zijn sporen verdiend. De focus van zijn onderzoek ligt op het effect van bewegen op de gezondheid van de hersenen. In 2016 ontving hij de Betto Deelmanprijs vanwege 'zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland'. De Open Universiteit wil met de toekenning van het eredoctoraat vooral haar waardering laten blijken voor de bevlogenheid waarmee Erik Scherder wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maakt. Met zijn onderwijs, boeken voor volwassenen én kinderen, media-optredens, tv-programma’s en de populaire app Ommetje bereikt hij een bijzonder groot publiek.

Ontvangst eredoctoraat

Erepromotor is prof. dr. Lilian Lechner, hoogleraar Gezondheidspsychologie. Prof. dr. Erik Scherder zal na ontvangst van het eredoctoraat een rede houden.

Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de viering van de 37e dies natalis van de Open Universiteit op vrijdag 24 september 2021. De academische zitting vindt plaats in Theater Heerlen, begint om 15.00 uur en is via livestream te volgen.

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Keke Keukelaar