Normal_image

In het programma De Klas krijgt een groep leerlingen een bijzondere les van een ongewone leerkracht. Wat volgt is een blik op de wereld vanuit de klas. In deze aflevering gaat schrijver en columnist Özcan Akyol de uitdaging aan. Dit meldt NTR

In het programma De Klas krijgt een groep leerlingen een bijzondere les van een ongewone leerkracht. Wat volgt is een blik op de wereld vanuit de klas. In deze aflevering gaat schrijver en columnist Özcan Akyol de uitdaging aan. Het onderwerp dat hij met de klas gaat onderzoeken is: opvoeding. Recent is Eus voor de 2e keer vader geworden maar hoe doe je dat eigenlijk; ‘opvoeden’? En mag iedereen zomaar kinderen krijgen?
 
Als het gaat om opvoeden heeft Eus gedurende zijn jeugd niet altijd het goede voorbeeld gehad. Mede daardoor was hij tijdens zijn schooltijd zeker geen model-leerling. Nu staat hij zelf voor de klas en probeert met scherpe en soms confronterende vragen de leerlingen te laten nadenken over thema's rondom opvoeding. 
 
De Klas is een format van Woestijnvis en werd vorig jaar met groot succes in België op VRT1 uitgezonden. Daar behandelden bekende gastdocenten als o.a. Tom Waes, Erik van Looy en Philippe Geubels thema’s als Geld, Geweld en Humor. De Klas met Özcan Akyol over ‘Opvoeden’ wordt op zondag 20 mei om 21.30 uur op NPO 1 uitgezonden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids