Normal_kind_lezen_leren_boek

De kanshebbers voor de Woutertje Pieterse Prijs 2018 zijn bekend. De jury heeft vijf boeken genomineerd die in aanmerking komen voor de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De winnaar wordt op donderdag 5 april 2018 bekendgemaakt. Dit meldt Woutertje Pieterse Prijs.

De volgende boeken zijn genomineerd: De zweetvoetenman. Over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe) van Annet Huizing en Margot Westermann, En toen, Sheherazade, en toen? Van Imme Dros en Annemarie van Haeringen, Lampje van Annet Schaap, Onder mijn matras de erwt van Ted van Lieshout en Wij waren hier eerst van Joukje Akveld.
 
De jury bestaat uit Noraly Beyer (voorzitter), Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan. De jury beoordeelt alle in aanmerking komende kinder- en jeugdboeken die verschenen zijn tussen 1 janua­ri en 31 december 2017. De winnaar ontvangt een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro.  De prijs wordt dit jaar financieel mogelijk gemaakt door De Versterking, het Lira Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids