Zangeres MEAU maakt op 27 juni de Muziekdocent van het Jaar bekend

Vijf muziekdocenten zijn in de race om dinsdag 27 juni te worden uitgeroepen tot Muziekdocent van het Jaar 2023. Zangeres MEAU maakt de winnaar die dag bekend op de Katholieke Scholengemeenschap in Hoofddorp.

De winnaar volgt Tineke van Dijk op. Die muziekdocente van het Ichthus College uit Veenendaal streek in het afgelopen jaar met de eer.

In de afgelopen periode heeft de jury een groot aantal stemmen, aanbevelingen en suggesties binnengekregen van leerlingen en collega’s uit alle windstreken. Op basis van de motivaties kan worden geconcludeerd dat een aantal docenten zeker aan de hiervoor gestelde eisen voldoet.

Genomineerden 

De genomineerden zijn dit jaar Johnny Bernard van het Panta Rhei College in Enschede, Rudolf Drayer van het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout, Jop Ostendorf van de Trevanium Scholengroep in Sittard, Trees Richard van het Hermann Wesselink College in Amstelveen en Arnold Schellens van het Gerrit van der Veen College in Amsterdam.

Buma Music Academy 

De verkiezing van de Muziekdocent van het Jaar is ontwikkeld door de Buma Music Academy, een initiatief van Buma Cultuur om muziekonderwijs op scholen terug te brengen en te moderniseren. De verkiezing vindt plaats in samenwerking met VLS, de vakvereniging voor muziekdocenten. De prijs bestaat uit een beeldje en een bijbehorende waardecheque van 500 euro.

Door: ANP