Dumon Tak en Van Haeringen winnen Woutertje Pieterse Prijs

Bibi Dumon Tak en Annemarie van Haeringen krijgen de 36e Woutertje Pieterse Prijs, de onderscheiding (15.000 euro) voor het mooiste kinderboek van het afgelopen jaar. Zij kregen de prijs voor hun boek Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda zaterdag overhandigd tijdens een speciale kinderaflevering van het KRO-NCRV-programma De Taalstaat op NPO Radio 1. Frits Spits presenteerde deze editie van zijn programma live vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De jury, onder leiding van auteur Abdelkader Benali, vindt dat de auteurs in zowel taal als beeld de wereld "heerlijk op zijn kop" weten te zetten. "Een boek dat overloopt van de spitse dialogen, kriebelige weetjes en bijtende spot. Auteur en illustrator zijn een ideaal huwelijk aangegaan in dit stilistisch voorbeeldige boek waarin alles klopt."

Genomineerden 

Naast Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda waren ook Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen, Ik ben hier!, Ik denk dat ik ontvoerd ben, Mot en de metaalvissers en Patroon genomineerd. Alle genomineerde boeken krijgen 1000 euro.

Door: ANP