Normal_tweede_kamer

Op zaterdag 17 maart 2018 is de Museumnacht Kids in Den Haag. De Tweede Kamer is van 17.00 tot 22.00 uur geopend voor kinderen tussen 4 en 12 jaar (en natuurlijk hun ouders of begeleiders). Dit meldt de Tweede Kamer.

Kinderen tot 8 jaar kunnen zich op een kleurtafel creatief uitleven. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar is een leuke speurtocht uitgezet. Zo leren zij hoe de Tweede Kamer werkt. Ook ouders en begeleiders krijgen uitleg over het werk van de Tweede Kamer. Zij kunnen samen met de kinderen meedoen aan de interactieve quiz 'Stemmen met je voeten'. Ook kunnen ouders en kinderen vanaf de publieke tribune de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer bekijken. 
 
De Tweede Kamer is van 17.00 tot 22.00 uur geopend voor kinderen tussen 4 en 12 jaar (en natuurlijk hun ouders of begeleiders). Voor de Museumnacht Kids hebben zowel ouders als de kids (vanaf 3 jaar) ieder één ticket nodig. Met dit ticket kun je alle ruim 20 deelnemende musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg bezoeken, mag je met alle activiteiten meedoen en kun je gebruik maken van de speciale pendeldiensten. Tickets zijn te koop via de website van Museumnacht Kids.
 
Tijdens Museumnacht Kids in 2017 mochten kinderen zelf uitleggen hoe de Tweede Kamer werkt. Wat zouden zij veranderen in het land als zij de baas zouden zijn? Bijbehorend filmpje is te vinden op onze website onder het kopje NOG VIDEO.