Normal_blij_kind_pleegzorg_pleeggezin

Op dinsdag 5 september organiseert het Trimbos Instituut een zogenoemde Zomersessie voor onderwijsprofessionals over Happyles. Dit is een digitale schoolaanpak om het psychosociaal welbevinden van leerlingen uit het vmbo en mbo te bevorderen en depressie te voorkomen. In de Trimbos Zomersessie leren de deelnemers over het nut van veerkracht en de aanpak en effectiviteit van Happyles. Dit melden Gezonde School en Trimbos Instituut.

De Zomersessie is op een school in Den Haag die werkt met Happyles. Deelnemers aan de Zomersessie kunnen dus ook meteen spreken met iemand die Happyles uitvoert. De Zomersessie is bedoeld voor schoolbestuurders van (v)mbo-scholen, beleidsmedewerkers, (v)mbo-docenten en schoolmaatschappelijk werkers.

Tijdens de sessie komen diverse onderwerpen aan bod, zoals wat Happyles is en de effectiviteit ervan, wat zijn de ervaringen uit de praktijk en waarom het belangrijk is om de veerkracht van leerlingen te versterken. Daarnaast is er ruimte voor discussie en onderlinge uitwisseling.

Kosten voor deelname zijn 75 euro per persoon. Meer informatie en inschrijven via www.trimbos.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids