Onderzoeker Karin Thoms geeft minicollege over wereldvoedselprobleem op Festival Mundial, foto: Tilburg University

Tilburg University gaf afgelopen weekend acte de présance met ‘Waar walg jij van?’ op Festival Mundial in de Spoorzone in Tilburg, waar veel mensen afkwamen op het minicollege eye-tracking en mee konden doen aan een experiment. Kinderen hadden grote belangstelling voor de snacks van de Bug Bistrot, om mensen kennis te laten maken met gebakken insecten, het voedsel van de toekomst. Het evenement liet ook zien hoe wetenschap met de stad verbonden is. Dit meldt Tilburg University.

Onderzoeker Karin Thomas van de Tilburg School of Economics and Management toonde met haar insectenbar vol gebakken meelwormen en sprinkhanen het wereldvoedselprobleem en hoe de consumptie van insecten de stijgende vraag naar eiwitrijk voedsel kan dekken. Zij gaf ook een minicollege over deze problematiek. Sociaal-psychologen Fieke Wagemans en Willem Sleegers demonstreerden met eye-tracking software of iemands mening of moreel oordeel verband houdt met de emotie walging.

Later dit jaar zullen deze onderzoekers ook aanwezig zijn tijdens de European Social Innovation Week, van 23 tot en met 29 september in het centrum van Tilburg. Dit Dear Future Festival biedt innovatieve exposities, lezingen, meet-ups die geënt zijn op het verkennen van de toekomst.

De deelname van Tilburgse wetenschappers aan Mundial en de Social Innovation Week vormt tevens een opwarmertje voor de Night University op de campus van Tilburg University op 16 november 2017, wanneer de universiteit haar deuren opent en wetenschap zichtbaar maakt voor een breed publiek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids