Logo_logo

Op 27, 28 en 29 juni vindt het Festival Mundial plaats in Tilburg. Fontys Hogeschool is nauw betrokken bij de organisatie van het culturele evenement. Studenten van de hogeschool verzorgen optreden, doen de verslaggeving en nemen deel aan het regelwerk achter de schermen. Dit meldt Fontys Hogeschool. 

Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK)
Dans- en muziekoptreden worden verzorgd door studenten van de school van de Kunsten. Twee voorstelling worden georganiseerd vanuit de Academie voor Danseducatie. Joshua Trebi neemt kinderen mee in een camping avontuur waarbij ze kennis maken met niet-westerse invloeden, tradities en inwoners. De voorstelling Vlieg Tuig gaat daarentegen over fladderen, zweven, klapwieken. Ook zullen er concerten plaatsvinden. 
 
Interdisciplinaire projecten
Studenten van de opleidingen Dans, Beeld, Rock, Conservatorium en Theater organiseren drie interdisciplinaire projecten. Het project Allemannemoon biedt de bezoeker een plek waar dromen en fantaseren weer kan en waar je het kind in jezelf de ruimte kunt geven. Bezoekers kunnen op een podium hun unieke verborgen talenten aan de wereld tonen in het tweede project, El grande Talente de Mundial. Terwijl het project  Excursio Terrae de kijkers meeneemt op een reis door onze aarde. 
 
FontysLive
Studenten van de  Fontys Hogeschool Journalistiek zullen vanuit een redactieruimte en radiostudio live verslag uit brengen van het heel weekend. Onder de ruim dertig redactieleden bevinden zich zowel eerstejaars als vierdejaars. 
 
Academy for Creative Industries
De presentatie op het Fontyspodium is in handen van twee communicatiestudent bij de Fontys Academy for Creative Industries. De artist handling tijdens het festival wordt verzorgd door studenten van de ACI Students’ Association. 
 
© Nationale Onderwijsgids