Normal_download

Komend najaar zal Abdelkader Benali voor ruim twee maanden gastdocent zijn aan de TU Delft. De schrijver en programmamaker is door de technische universiteit aangesteld als Cultural Professor: CP@TUD 2017. Het thema waarnaar Benali onderzoek wil doen is Het Verhalenplein. Dit meldt TU Delft.

Tientallen studenten gaan samen met Benali onderzoek doen naar de functies van pleinen. De studenten gaan nadenken over leefbaarheid en de openbare ruimte in verhalenvorm. Want, aldus Benali: “Door pleinen stromen mensen met hun verhalen. En elk plein heeft zijn eigen verhaal.” Samen werken ze aan een creatief voorstel in tekst, beeld en multimedia voor ‘het plein van de toekomst’.
 
Benali begint zijn gastdocentschap op vrijdag 6 oktober met een openbare lezing in de Aula van de TU Delft. Ter inspiratie op het onderzoek neemt hij de studenten vervolgens eerst mee naar pleinen in Brussel en Maastricht. Op woensdag 13 december 2017 rondt Benali zijn periode als Cultural Professor af met de Uittreerede, waarbij de studenten de resultaten van de masterclass presenteren.
 
Abdelkader Benali is de zevende Cultural Professor aan de TU Delft. Met het gastdocentschap wil de TU Delft technologie en kunst laten samenkomen, en bij studenten het creatieve denken stimuleren buiten de kaders van het reguliere studieprogramma.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids