Logo_logo_tu_delft

Aan het eind van de zomervakantie beginnen de introductieweken voor eerstejaars studenten. In Rotterdam wordt de Eurekaweek georganiseerd, in Maastricht kunnen studenten deelnemen aan INKOM 2019. In Groningen is de KEI-week begonnen en Tilburg heeft de TOP Week. Leiden ziet veel studenten tijdens de El Cidweek en in Utrecht is de UIT-week van start gegaan. Ook in Delft begint zondag de OWee-week. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De Delftse OWee-week voor eerstejaarsstudenten opent zoals elk jaar met een groot feest op zondag, waarbij de studenten kunnen genieten van verschillende muziekstijlen. Deze vindt dit keer plaats op de parkeerplaats bij de aula van de TU Delft. De overige dagen is er voor ieder wat wils: een College Tour, een openluchtbioscoop en een informatiemarkt. Zo leren de eerstejaars studenten de stad, belangrijke instellingen en studentenverenigingen- en organisaties kennen.
 
De OWee is bedoeld voor eerstejaars studenten aan de TU Delft, Haagse Hogeschool of Hogeschool Inholland in Delft. Dit jaar worden er bijna 4000 eerstejaars verwacht. Vorig jaar ging het om ruim 3500 nieuwe studenten, aldus het AD.
 
Door: Nationale Onderwijsgids