Normal_fietsen_studentenstad_studenten

Aan het eind van de zomervakantie beginnen de introductieweken voor eerstejaars studenten. In Rotterdam wordt de Eurekaweek georganiseerd. Ook in Maastricht kunnen studenten deelnemen aan INKOM 2019. In Groningen is vandaag de KEI-week begonnen. Dit meldt KEI-week.nl.

De KEI-week vindt in 2019 plaats van maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus. De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool.
 
In groepen van ongeveer 15 eerstejaars studenten worden verschillende activiteiten en evenementen bezocht. Dit varieert van informatieve evenementen over de onderwijsinstellingen, een evenement waarbij verschillende (sport)verenigingen zich presenteren tot cabaret en knallende feesten. Het programma is heel divers en bevat voor ieder wat wils. 
 
In 1969 werd de eerste KEI-week georganiseerd, maar wel in een compleet andere vorm dan tegenwoordig. Aanvankelijk behoorden alleen eerstejaarsstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen tot de doelgroep van Stichting KEI. Vanaf 1971 waren ook studenten van hbo in Groningen welkom om deel te nemen aan de KEI-week. In het begin was de interesse onder deze studenten niet erg groot, maar na diverse fusies tussen diverse hbo-instellingen in de jaren tachtig nam de belangstelling sterk toe. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids