Normal_studenten__laptop__buiten__hbo__universiteit

Aan het eind van de zomervakantie beginnen de introductieweken voor studenten. In Rotterdam is er tijdens de Eurekaweek plaats voor 4250 studenten. Ook in Maastricht kunnen studenten deelnemen aan diverse activiteiten. INKOM 2019 vindt dit jaar plaats van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus. Er zijn onder meer workshops, stadswandelingen, een festival en work-outs bij het Universitaire Sport Centrum (USC). Op dinsdag en vrijdag wordt het programma afgesloten met een feest in het MECC, waar artiesten zoals Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve zullen optreden. Dit meldt Maastricht University.

Ontmoet de stad en elkaar

Op de INKOM maandag krijgen studenten de mogelijkheid de stad en elkaar beter te leren kennen. In de middag vindt er een informatiemarkt plaats. Daarna dineren de studenten samen met hun mentoren bij één van de vele verenigingen die een maaltijd aanbieden. In de avond volgt de officiële opening van de INKOM op de Markt met diverse optredens.
 

Gevarieerd programma

Dinsdag begint met een workout en een stadswandeling. Op de Tapijn zijn meerdere activiteiten te doen. Zo zijn er spellen die bewustzijn over maatschappelijk verantwoorde onderwerpen belichten, the Dutch moment focust op een goede integratie in Nederland en ook zal er een Studenten Debat plaatsvinden dat wordt geleid door Rector Rianne Letschert. Tijdens het Festival presenteren studentenorganisaties en verenigingen zichzelf onder het genot van een muziekje en drankje. Het avondprogramma bestaat onder meer uit Tasty Maastricht, waar bij lokale restaurants een maaltijd aanbieden voor slechts 7 euro, gecombineerd met een bezoek aan de Comedy Night in het Conservatorium. Traditiegetrouw is er de MECC Tuesday Party. Dit jaar met DJ WATRO, team T.N.T., The Boy Next door, Sophie Francis en Kris Kross Amsterdam.
 

Sport en Cantus

De woensdag begint met het SportsEvent op de Griend. De studenten kunnen hier kennismaken met de vele sportverenigingen en deelnemen aan de activiteiten deze organisaties aanbieden. 
 

Maastricht is yours

De INKOM donderdag staat in het teken van Maastricht is Yours. Zo is o.a. Trashless Thursday ingevoerd. Een dag waarop we afval zo veel mogelijk willen beperken door middel van onder andere het gebruik van hardcups, het niet toestaan van flyers en het aanbieden van een vegetarische maaltijd. 
 

Finale in het MECC

Vrijdag is de laatste dag van de INKOM 2019. Net als de dinsdag en donderdag krijgen de studenten in de ochtend een work-out aangeboden bij het Universitaire Sport Centrum. Daarna is er een College Tour Maastricht met allerlei nuttige workshops gericht op studievaardigheden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids